Un nivel de energie ridicat, dorinta de a fi la conducerea unei companii si de a rezolva situatiile complexe ale organizatiei sunt cele mai importante aptitudini care ii diferentiaza pe cei mai renumiti CEO de ceilalti manageri.

Un nivel de energie ridicat, dorinta de a fi la conducerea unei companii si de a rezolva situatiile complexe ale organizatiei sunt cele mai importante aptitudini care ii diferentiaza pe cei mai renumiti CEO de ceilalti manageri, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de recrutare Personnel Decisions International.

Cele trei caracteristici au ocupat primele trei pozitii in raspunsurile respondentilor. La polul opus, managerii cu cele mai putine sanse sa devina foarte buni CEO sunt cei care utilizeaza un stil de management pasiv-agresiv sau micro-management.

Pentru a evidentia mai bine caracteristicile care aduc succesul celor mai renumiti CEO, studiul a fost realizat in randul a 9.000 de manageri seniori si lideri de prim nivel, raspunsurile lor fiind comparate cu opiniile a aproximativ 150 de CEO.

„Am vrut sa vedem care sunt atributele ce ii diferentiaza pe cei 150, care au ajuns in top, fata de ceilalti. Cei care ocupa astazi o asemenea pozitie duc pe umerii lor una din cele mai mari greutati - mentinerea unei afaceri viabile in conditiile unei economii in continua schimbare, indeplinind asteptarile comitetului executiv si prevazand preferintele consumatorilor, care ar putea schimba orientarea companiei”, sustine Simon Callow, managing director in cadrul Mercer.

Potrivit studiului, cei care ocupa pozitii de CEO au dat dovada de o mai mare abilitate de a intelege informatii complexe sau ambigue analizand si detectand teme sistematice.

„Natura job-ului solicita din partea unui CEO capacitatea de a-si insusi cu rapiditate o cantitate mare de informatii si sa determine care sunt elementele care indica viitoare teme sau trenduri importante pentru companie. Identificarea a ceea ce este cu adevarat important dintr-o masa de informatii reprezinta una dintre cele mai importante aptitudini in conducerea unei afaceri, oferind posibilitatea de a identifica viitoare provocari”, a adaugat Simon Callow.

O alta trasatura importanta pe care cei care ocupa pozitia de CEO o detin este nivelul ridicat de energie. Astfel, observand programul incarcat pe care acestia il au zi de zi, este foarte clar ca a fi o persoana energica reprezinta o trasatura necesara pentru a avea succes.

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

Alte doua caracteristici importante pentru a reusi au fost dorinta de fi la conducere si abilitatea de a fi convingator.

„Trebuie sa iti doresti sa ajungi in top pentru a fi un CEO de succes. Nu este un rol pe care vrei sa il obtii din greseala. Liderii sunt cei care ii conving pe ceilalti de faptul ca deciziile luate sunt cele mai potrivite. De asemenea, acestia trebuie sa isi asume si responsabilitatile care vin o data cu pozitia”, a adaugat Callow.

Totusi, cele trei aptitudini nu garanteaza neaparat succesul unei stralucite cariere ca CEO. Experienta profesionala conteaza la fel de mult, subliniaza studiul.

Autor: Adina Vidroiu
[Via]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.