Nu intarzia! Programeaza-ti timpul astfel incat sa poti evita cam orice pericol ce sigur ti-ar iesi in cale in acea zi. Nu mormai! Nu vorbi nici prea repede, nici prea incet! Vorbeste clar, si cat se poate de corect. Nu atinge si nu te juca cu tot ce gasesti pe biroul intervievatorului, pana la sfarsitul interviului s-ar putea sa fiti doua persoane stresate in aceeasi camera!

1. Nu intarzia! Programeaza-ti timpul astfel incat sa poti evita cam orice pericol ce sigur ti-ar iesi in cale in acea zi.

2. Nu mormai! Nu vorbi nici prea repede, nici prea incet! Vorbeste clar, si cat se poate de corect.

3. Nu atinge si nu te juca cu tot ce gasesti pe biroul intervievatorului, pana la sfarsitul interviului s-ar putea sa fiti doua persoane stresate in aceeasi camera!

4. Nu te juca cu parul sau hainele tale!

5. Nu folosi expresii "neconventionale", nu face glume proaste si mai ales, nu mesteca guma!

6. Nu te sprijini/intinde pe biroul intervievatorului, si nici nu te uita la ceas!

7. Nu ascunde informatii despre experientele trecute din domeniu, dar nici nu exagera cu realizarile! Las-o mai moale cu laudele, iar in cazul in care te simti subapreciat, nu te enerva!

8. Nu mentiona vreun aspect negativ al locului de munca prezent!

9. Nu fi ignorant in legatura cu compania pentru care esti intervievat, adu in discutie cate ceva din munca de cercetare pe care ai purtat-o pentru "identificarea" acesteia.

10. Nu mentiona nimic despre salariu! Stim ca e un subiect "dificil" si tentant, dar toate vin la timpul lor!

11. Nu te prezenta ca o persoana nepasatoare, indiferenta; un pic de pozitivism si entuziasm, nu ar strica!

12. Nu fi sufocant, fii prietenos si deschis, dar ai grija totusi: interviul nu e tocmai un flirt!

13. Nu raspunde unei intrebari cu o alta intrebare; inteligenta mutare in general, dar la un interviu inseamna RESPINS!

14. Nu folosi un limbaj negativ al corpului si incearca sa nu atragi atentia chiar asupra partilor mai proaste ale personalitatii de tale, de care sper sa fii constient!

15. Nu te duce la un interviu pe jumatate adormit, cu o noapte inainte uita de cafea, si dormi linistit; ESTI cel mai pregatit candidat pentru interviul de a doua zi!

Sursa: eJobs.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.