Duminica, 18 octombrie, de la ora 20:00, are loc premiera oficiala a spectacolului DON JUAN INFERNO - un poem teatral-coregrafic, care prezinta povestea infernului acestui binecunoscut aventurier.

Realizat dupa ideea originala a coregrafei Maria Popa si conceput pornind de la poezia lui Charles Baudelaire, „Don Juan aux enfers”, DON JUAN INFERNO este un spectacol inspirat, de asemenea, de opera unor scriitori ca Moliere, Tirso di Molina, Byron si Puskin, Max Frisch sau Lucian Blaga. Scenariul si regia artistica sunt realizate Anda Tabacaru Hogea, iar coordonarea artistica, scenografia, proiectiile si lighting design-ul poarta semnatura arh. Catalin I. Arbore.

In rolul principal al unui Don Juan obosit de pacat il veti putea admira pe Claudiu Bleont, iar Comandorul/Umbra lui Don Juan va fi interpretat de balerinul Marian Horhota. Iubirile lui Don Juan vor prinde forma prin gratioasele prezente ale balerinelor: Diana Bejan (Donna Elvira), Galea Bobeicu (Donna Ana), Simona Dabija (Celestina) si Georgiana Ursachi (Miranda).

Actiunea spectacolului se desfasoara in drumul pe care Don Juan il parcurge catre Infern. Supliciul sau incepe in momentul in care Comandorul il prinde de mana pentru a-i fi calauza in marea calatorie de dincolo. Pentru Don Juan, calatoria este chinuitoare. Spiritele femeilor pe care le-a tradat in timpul vietii isi fac simtita prezenta si il chinuie, la randul lor.

Comandorul, devenit judecatorul suprem, doreste intoarcerea lui Don Juan la reguli si principii. Din acest punct incepe o lupta fantastica, plina de voluptate, energie si mister. Penitenta trebuie savarsita. Acel ”odor di femmina” si iubitele inselate il urmaresc pe Don Juan, asemenea ielelor care desira firul vietii si aleg momentul taierii acestuia.

M-am saturat de mlastina starilor mele sufletesti”, declara Don Juan in acest spectacol ce reuneste teatrul, poezia, muzica si dansul. O arta se contopeste in cealalta, iar toate la un loc releva framantarile dintre lumina si umbra sufletului omenesc. Don Juan Inferno este un poem teatral-coregrafic nascut din idei si confruntari, din marturisiri si cautari ale artistului de azi care se zbuciuma in lumea de azi si are totusi puterea de a spune „Spre soare rad!” (Anda Tabacaru Hogea – Regizor)

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) si online pe bilete.arcub.ro. Pret: 35 lei (Categoria I) si de 25 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.