Bucuresti, noiembrie 2012: Cea de-a patra editie BARMANIADA continua provocarile cu Etapele de Barista si Mixologie.

Marti, 20 noiembrie, incepand cu orele 20:00, la Palatul Ghika, cei mai talentati barista se vor intrece in arta cafelei, iar miercuri, 21 noiembrie, la aceeasi ora, barmanii isi vor demonstra talentul prin crearea si prepararea de cocktailuri inedite.

Ambele etape se vor bucura de prezenta a doi invitati speciali, personalitati recunoscute in industria bartending-ului european: Nora Smahelova, membru certificat al juriului World Barista Championship, si Marian Beke, barman si trainer international de renume. Cei doi invitati vor juriza competitia la nivel inalt, in calitate de membri oficiali ai juriului Barmaniada.

Etapa de Barista ii va reuni pe podium pe concurentii care vor demonstra atat maiestrie in prepararea si servirea cafelei, cat si o cunoastere avansata a culturii acesteia. Acestia isi vor expune indemanarea si cunostintele in fata juriului, prin prepararea si servirea corecta a 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi pe baza de cafea, intr-un interval de 15 minute, si prepararea a doua Irish coffee in 5 minute.

Retail jobs

Emotiile si adrenalina vor lua o noua forma miercuri, 21 noiembrie, in cadrul penultimei etape a competitiei: Etapa de Mixologie.

In finala acestei etape, concurentii vor parcurge 3 probe: Shot -Tails, Cocktail Concept si Jameson Perfect Serve. Creativitatea in folosirea aromelor, metoda de preparare a cocktailurilor si modul in care barmanii vor reusi sa interactioneze cu juriul in timpul probelor, prin prezentarea si servirea retetelor proprii, va desemna cei mai buni mixologi.

Pe parcursul celor doua zile consecutive ale competitiei, Palatul Ghika va fi totodata si gazda unui targ de specialitate dedicat pasionatilor din domeniul bartending-ului. In cadrul targului, expozantii vor cuceri audienta cu produse, prezentari si degustari inedite. Alaturi de expunerile detaliate ale ofertelor de spirtoase, vizitatorii interesati de serviciile disponibile in industria HoReCa vor beneficia si de o prezentare de solutii logistice complete. Spre incantarea publicului, expozantii vor sustine sesiuni speciale de cupping, degustari de cafea de origini, prezentari si recomandari de metode de preparare a cafelei pentru acasa.

Citeste si:
9 obiceiuri zilnice care te ajută să îți menții organismul sănătos
9 obiceiuri zilnice care te...

In cadrul fiecarei etape, publicul va avea ocazia sa experimenteze gusturi si arome unice, participand la demonstratii cu bauturi neconventionale create la barurile special amenajate. Pasionatii de cultura cafelei pot urmari live cum prepararea acesteia se transforma in arta si cele mai creative desene dau personalitate fiecarui cappuccino pregatit la barul special DonCafe. Iar cel mai nou trend in bartending, conceptul de shot tails, inventat de Jameson, va fi prezent si cu aceasta ocazie, pentru a evidentia particularitatile mixologiei „separate”, prin savurarea succesiva a ingredientelor unui cocktail cu whisky.

Premii

La finalul fiecarei etape, profesionalismul si talentul le vor aduce concurentilor care vor ocupa podiumul urmatoarele premii: 400 € - locul I, 250 € - locul al II-lea, 150 € - locul al III-lea.

Citeste si:
Cât de grea a fost competiția Survivor România pentru Ionuț Popa....
Cât de grea a fost competiția...

Barmanul care acumuleaza cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competitiei, “Barmanul Anului 2012 in Romania”. Barmanul Anului 2012 se va bucura de premiul cel mare, in valoare de 1000 € si, mai ales, de sansa de a reprezenta Romania la Jameson Bartenders Ball 2013, in Irlanda.

Deoarece la Barmaniada vor participa concurenti din toata tara, organizatorii isi doresc acoperire la nivel national, iar competitia va beneficia de transmisie live pe site-ul www.barmaniada.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.