Lamborghini a ales China pentru premiera celui mai important si mai neconventional model din ultimii 20 de ani. Noul SUV Lamborghini Urus este deocamdata concept, dar in mod sigur va intra in productia de serie. Nu peste mult timp.

Daca Ferrari a evitat s-o faca si probabil nici n-o va face prea curand, Lamborghini a decis sa-si adauge si un SUV in gama. N-as zice ca nu ma asteptam la asta, dar am crezut ca, mai intai, constructorul italian va produce o berlina supersport, mai ales ca au si prezentat conceptul – Estoque – care arata foarte bine.

Iata insa ca italienii au preferat sa renunte deocamdata la o berlina pentru noul Lamborghini Urus, un SUV care in mod sigur va prinde. Nu este o premiera pentru Lamborghini, sigur stiti de SUV-ul lor de la sfarsitul anilor ’80. Lamborghini LM a fost produs intre 1986 si 1992 in doar 301 exemplare. Are motorul V12 de 5,2 litri si 445 CP al lui Countach, arata impresionant si acum si este extrem de rar.

Noul Lamborghini Urus este insa cu totul altceva. Nu mai are deloc silueta greoaie si bruta a lui LM, ci este chiar la cealalta extrema. Si aici intervine o discutie. Da, arata impresionant de sofisticat si agresiv, dar este putin ciudat, pe mine nu ma atrage prea tare… Si asta pentru ca noul Urus pare mai degraba o masina supersport cocotata pe o platforma inalta, specifica SUV-urilor. In mod normal, SUV-urile inspira forta prin masivitate. Lamborghini Urus nu-mi pare deloc masiv, cu toate ca are 5 metri lungime… in fine, poate vazut “pe viu” iti mai schimba perceptia.

Interiorul lui Lamborghini Urus este tipic unui concept si impresioneaza prin textura scaunelor si consolei. Normal, fibra de carbon este omniprezenta. Este clar insa ca modelul de serie va fi ceva mai “pamantesc” la capitolul asta.

Italienii ne spun ca motorul, despre care nu ne dau detalii, produce circa 600 CP. Probabil este vorba de V10-ele de pe Gallardo. Evident, tractiunea este integrala.

In cazul in care va intrebati ce-i cu acest nume, Urus, acesta provine de la unii dintre cei mai masivi tauri salbatici, din care se trag acum taurii crescuti de spanioli pentru lupte.

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.