Suedezii au pregatit un echipament exclusiv pentru noul lor model de clasa compacta, Volvo V40. Acesta va dispune, pe langa armata de sisteme de siguranta cunoscute deja de la modelele Volvo, in special noile S60 si XC60, si de un airbag pentru pietoni.

Desigur, ideea nu e noua, dar se pare ca Volvo a aplicat-o cel mai bine si are curajul s-o ofere, in premiera, pe un model de clasa compacta. Inginerii constructorului suedez cred ca acest airbag va proteja mult mai bine pietonul, in cazul unui accident, scopul lor fiind de a elimina complet decesele produse in urma unor accidente cu masini Volvo.

Cum lucreaza airbag-ul pentru pietoni?


Foarte simplu. In spoilerul fata sunt senzorii care inregistreaza contactul fizic dintre masina si pieton. Apoi, intr-o fractiune de secunda, capota este eliberata la baza (inspre parbriz) si sub ea se umbla airbag-ul. Acesta amortizeaza contactul pietonului cu capota, si il impiedica sa se loveasca de partile dure ale motorului de dedesubt.

Insa acest airbag are, asa cum vedeti si-n poza, brate care acopera montantii, dar si baza parbrizului, cam o treime din acesta. Asadar, sunt sanse mici ca pietonul sa loveasca ceva foarte dur, neprotejat de acest gen de airbag.

Retail jobs

Acest airbag pentru pietoni vine in completarea sistemul de detectare a pietonilor, care va fi pe noul Volvo V40 si care poate frana automat masina atunci cand sistemul simte, dar soferul nu observa pietonul aflat pe directia masinii.

Si protectia nu vine numai pentru pietoni, ci si pentru masini. Noul Volvo V40 este dotat cu sistemul City Safety, care opereaza acum la viteze de pana la 50 km/h. Sigur ati auzit de el, poate frana automat, pana la oprire, in cazul in care soferul nu observa ca va lovi masina din fata.

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.