Noul Chevrolet Aveo este una dintre cele mai bune oferte din clasa mica. Cu atat mai mult cu cat arata mult mai bine decat predecesorul sau si este si mult (dar mult!) mai sigur

Dealtfel, ideea este ca noul Chevrolet Aveo nu prea mai are nimic din vechiul Aveo. Vine cu o alta atitudine, si e normal, pentru ca face parte din ofensiva concentrata a celor de la Chevrolet pe piata din Europa. Nu mai are scapari, nici de calitate, nici tehnice si se comporta aproape la fel ca unii dintre “greii” segmentului.

Unul dintre cele mai mari castiguri ale noii generatii este.. designul. N-am retineri in a spune ca noul Aveo arata foarte bine, la fel cum n-am retineri in a spune ca nu-mi place deloc spatele berlinei. De bine ce farurile individuale arata excelent, la fel ca toata partea frontala, spatele (de fapt, stopurile) arata urat pe masina asta. Chinezeste, as putea zice. Si e pacat, pentru ca, am spus, partea frontala e frumoasa, iar portbagajul este imens. Inchipuiti-va ca, desi este o clasa mai jos, lui Aveo sedan ii lipsesc doar 8 litri ca sa egaleze volumul portbagajului modelului VW Jetta

Asa ca, daca vrei stil, alegi Aveo on 5 usi, al carui spate arata mult mai bine (si portierele cu manere disimulate in montant, la fel), daca primeaza volumul portbgajului mergi pe mana lui Aveo sedan. Dar sa nu te astepti sa-i laude cineva spatele!

Interiorul este unul corect, acum fara nici un complex legat de calitate sau aspect, pentru clasa mica. Tabloul de bord, minimalist, urmeaza ideea celui de la Spark, doar ca la Aveo informatiile sunt inversate si mult mai logice. Adica vitezometrul este digital si turometrul analogic, nu invers, ca la Spark.

Plansa de bord are si niste spatii extra de depozitare. Unul este cel inchis, de deasupra torpedoului si mai sunt doua, un fel de “coburi”, langa consola centrala. Foarte util in oras.

In rest, finisari mai mult decat decente, spatiu suficient si… o problema. Butoanele pentru comanda geamurilor, plasate pe portiere, nu sunt luminate. Cum am testat doar un model, nu-mi dau seama daca era o problema electrica la masina de test sau asa sunt ele. Tind sa cred ca nu sunt luminate, pur si simplu.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Eu am testat modelul echipat cu motorul pe benzina, de 100 CP, cuplat la o cutie automata de generatie noua, cu 6 trepte. O combinatie nu foarte obisnuita in clasa mica, dar care va tenta o anumita categorie de clienti. Mai ales cliente. Mai ales ca este una dintre cele mai accesibile masini cu cutie automata.

citeste tot articolul pe motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.