Nu putea dura prea mult, nu? Daca BMW a avut tupeul sa vina cu X1, cum putea Audi sa stea departe si sa nu ofere un concurent? Iata-l, se numeste Q3 si arata… ca orice SUV Audi. Doar ca este cel mai mic SUV Audi.

Noul Audi Q3 are putin peste 4 metri (4,39 m) si vine cu un design inspirat puternic dupa fratele mai mare, Q5, si modelul A1. De fapt, Audi Q3 poate fi confundat lejer cu mai marele Q5, singura diferenta fiind la nivelul farurilor. In rest, aproape aceeasi grila, daca nu cunosti bine masinile si nu esti atent la dimensiuni, le-ai putea confunda rapid. Dar Audi s-a obisnuit sa faca asta in ultimii ani, nu doar la nivelul celor 3 SUV-uri din gama. Observati spatele, aici s-a folosit ca sursa de inspiratie partea posterioara a micului Audi A1.

Oricum, n-as putea spune ca Audi Q3 nu arata bine. Nimeni nu spune ca Audi-urile nu arata bine, doar ca prea seamana unele cu altele. Cel mai mic SUV Audi are si un interior aproape identic cu al modelului A1, unul desenat frumos, potrivit pentru dimesiunile generale ale masinii.

Audi a anuntat deocamdata 2 motoare pe benzina si 2 TDI-uri pentru noul Q3. Practic, se ofera motorul de 2 litri TFSI in doua versiuni de putere: 170 CP si 211 CP. La data lansarii, va fi oferit TDI-ul de 2 litri si 177 CP, urmand ca peste putin timp sa fie oferita si versiune de 140 CP a aceluiasi motor.

Retail jobs

Cel mai economic Audi Q3 va fi cel cu motorul TDI de 140 CP si tractiune fata. Consumul mediu al acestei versiuni este sub 5,2 litri/100 km. Acesta este si singurul motor care nu ofera tractiunea integrala quattro. Restul motorizarilor sunt propuse cu quattro, cele mai puternbice dintre ele fiind disponibile cu cutia Stronic, cu 7 trepte.

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.