Oficialii Aston Martin au prezentat modelul One-77 in cadrul celui mai adecvat eveniment cu putinta.

Aston Martin a hotarat acum ceva timp sa construiasca un nou model. Unul deosebit insa, care sa reprezinte tot ceea ce poate oferi mai bun Aston in materie de tehnologie si mai ales design. La sfarsitul anului trecut constructorul englez a explicat intr-o serie de materiale video cam cum decurge dezvoltarea masinii si care este scopul ei. Si inca de atunci designerii au sustinut ca modelul One-77 este un varf din punct de vedere estetic. Un model care sa produca emotie si care sa atraga neconditionat, indiferent de ce alta masina ar sta langa el.

Se poate spune ca englezii au reusit. Debutul oficial al masinii, in versiune de serie a avut loc weekend-ul trecut exact la Concorso dEleganza Villa dEste, pe malul lacului Como, in Italia. Un eveniment de traditie, unde bunul gust este la el acasa si unde Aston Martin One-77 poate fi apreciat de cei mai critici cunoscatori ai designului din cam toate timpurile. Evident, masina a primit premiul pentru cel mai bun design la sectiunea cancept-car si prototipuri, fiind preferata votantilor dintre alte 7 modele inscrise in concurs.

One-77 pastreaza linia Aston Martin traditionala, dar cu un nivel de rafinament peste tot cea a creat Aston Martin pana acum. Toate detaliile, de la fantele inguste din spoilerul fata, pana la linia comuna a stopurilor si difuzorul de aer spate - au fost concepute in asa fel incat sa fie in armonie perfecta si sa provoace la maxim simtul artistic al oricarui designer si al oricarui pasionat de masini.

Din punct de vedere al performantelor s-a incercat obtinerea a cat mai mult, dar One-77 nu vizeaza titluri de genul cea mai rapida masina din lume. Motorul este unul V12, aspirat, de 7,3 litri, o evolutie a celui V12 de 6 litri din arsenalul Aston, de dezvoltare ocupandu-se atat inginerii Aston cat si specilaistii de la Cosworth. Puterea maxima este putin peste 700 CP, iar performantele sunt excelente si datorita faptului ca masa totala a masinii este de doar 1.500 kg. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in aproximativ 3,7 secunde, iar oficialii Aston spun ca viteza maxima este de peste 320 km/h.

Aston Martin One-77 va fi produs in doar 77 de xemplare, iar pretul va fi de peste 1 milion de euro.

Via SOTTO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.