BMW a prezentat un concept socant, care poate lua o foarte mare diversitate de forme.

Departamentul de design BMW a socat publicul cu un concept in spatele caruia sta o idee cel putin neobisnuita. Conceptul se numeste Gina Light Visionary si, daca va intrebati de ce "Gina", exista si o explicatie.

Gina reprezinta prescurtarea de la "Geometry and Functions In N Adaptions", prin urmare veti intelege imediat si care este ideea acestui nume.

Conceptul reprezinta un roadster cu 2 locuri, in genul Z4, dar dispune de o caracteristica aparte: caroseria este facuta din material textil - un fel de panza speciala. Fireste ca exista si o platforma din metal, dar liniile caroseriei sunt dictate de niste bare de metal cu carbon pe care se muleaza materialul textil.

Practic este vorba de un schelet format dintr-o structura de bare de metal care prinde forma datorita materialului textil care il acopera. Pana aici ideea este doar neobisnuita, dar designerii si inginerii BMW au avut grija sa o faca si speciala. Structura din bare de metal este mobila - prin intermediul unor sisteme care au grija sa pastreze intotdeauna si simetria formelor. Asa ca, Gina Light Visionary isi poate schimba forma si implicit agresivitatea sau personalitatea. Portierele se deschid in sus, gen Lambo Style, materialul textil aratandu-si cutele - intentie a designerilor de a insufla un caracter organic acestui concept. Aceeasi idee este si cu "deschiderea" capotei - de fapt o "ruptura" in material.

Conceptul ofera si alte surprize, cum ar fi ascunderea blocurilor optice cand se doreste acest lucru - lucru care schimba mult aspectul masinii. In schimb, stopurile lumineaza prin textura putin transparenta a materialului caroseriei.

Interiorul este conceput in aceeasi idee, dar BMW a adus si aici cateva idei originale. Astfel, volanul se apropie de sofer cand acesta intra in masina, tetiera se ridica, iar instrumentele de pe consola centrala se orienteaza catre sofer.

Gina Light Visionary este doar un concept si asa va si ramane pentru ca solutia cu caroserie din material textil este complet inaplicabila in productia de serie. Conceptul este un exercitiu de imaginatie al celor de la BMW, care comunica astfel faptul ca designul lor va mai oferi multe surprize (sa speram - placute) pe viitoarele modele de serie.

[Via]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.