Aveti in fata desenul oficial al ultimului concept Mitsubishi, Prototype X.

Mitsubishi va prezenta la Detroit ultima evolutie a prototipului din care va deriva mult-asteptatul Lancer Evo X. Desi este vorba de un model care oficial este trecut in lista Salonului de la Detroit la capitolul “concepte”, creatia constructorului japonez este foarte aproape de formele si liniile versiunii de serie a celui mai sportiv model Mitsubishi. Aceasta din urma este asteptata la finalul anului viitor.

Multe dintre elementele stilistice prezente pe conceptul Prototype X, oficializat astazi de Mitsubishi sub forma a doua desene interesante, sunt preluate de la Concept X, care a fost prezentat anul trecut. Diferentele se resimt la nivelul partii frontale si al bosajelor rotilor, mult mai agresive in cazul lui Prototype X.

In ceea ce priveste modelul de serie, ultimele zvonuri interne din partea celor de la Mitsubishi vorbesc de un Lancer Evo X dotat cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj (in stilul DSG) si cu noul sistem de tractiune integrala Super All Wheel Control (S-AWC). Acesta va fi capabil sa transfere cuplul, selectiv, fiecarei roti in parte prin utilizarea unui pachet de gestiune simultana in timp real a franelor, acceleratiei si suspensiilor.

Autor: Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.