Ati citit bine: este vorba de 15.000 de cai dezvoltati de un motor dezvoltat de NASA si care functioneaza pe baza de apa.

Ati citit bine: este vorba de 15.000 de cai dezvoltati de un motor dezvoltat de NASA si care functioneaza pe baza de apa.

Un Peugeot 206 CC cu motor de 15.000 de cai putere care functioneaza cu apa! Dupa aceasta fraza ar trebui sa inchidem magazinul si sa plecam spasiti acasa. Este adevarat, este vorba de un show-car, insa trebuie laudata intentia absolut inedita.

Sub pretextul de incercare de realizare a unei masini destinata expozitiilor auto, proprietarul a optat pentru o motorizare mai mult decat neobisnuita care utilizeaza carburant la fel de neobisnuit. 206 Rocket a fost proiectat pe langa un motor dezvoltat de NASA, bazat pe detenta adiabatica a apei supraincalzite la 250 de grade Celsius. Chiar daca puterea anuntata este de 15.000 de cai, este interesant modul subtil in care agregatul a fost montat pe masina, remarcandu-se si enormul val de abur care ne da un indiciu clar asupra incompatibilitatii utilizarii sale rutiere.

Nici look-ul modelului nu a fost neglijat, caroseria preparata de Parotech, jantele TSW si vopseaua argintie devenind instant elemente irezistibile.

Pentru a va face o imagine mai clara cu ceea ce poate 206 Rocket, puteti urmari AICI un scurt film cu startul de pe loc al exemplarului.

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.