Ati citit bine. Noul Beauty Leopard este un coupe produs de chinezii de la Geely si care este destinat lansarii constructorului in Europa. In plus, va costa cat o masina de oras!

Ce spuneti de un coupe cu pretul pornind de la 6000 de euro? Dar de varful de gama care va costa 12.000 de euro? Plus taxele aferente. Asta pentru ca acest model ne este pregatit de constructorul chinez Geely, cu asigurarea ca noul coupe va trece cu bine peste toate testele de siguranta europene si cu certitudinea ca producatorul asiatic va dispune in scurt timp de o retea de dealeri in toata Europa. Denumirea modelului este Geely Beauty Leopard. Cel putin asa se numeste in China, numele urmand sa fie adaptat pentru introducerea pe Batranul Continent.

Va dispune de doua motoare pe benzina, de origine Toyota. Un 1.3 litri de 85 de cai putere si un 1.5 litri de 98 de cai putere. Viteza maxima anuntata pentru coupe-ul cu masa de 980 de kilograme este de 180 km/h. Consumul mediu ajunge la 6 litri/100 km iar transmisia este manuala cu cinci rapoarte.

Raman insa dubii in ceea ce priveste designul, calitatea si fiabilitatea. Si totusi, daca ne uitam in interior si la dotarile tehnice, demersul celor de la Geely devine brusc interesant: eleron posterior electric, senzori de parcare, tapiterie din piele, sistem antifurt sau pachet multimedia cu cititor Mp3 si DVD. In plus, versiunea de top are in arsenal scaune fata reglabile electric si sistem cruise control.

Nu se cunoaste inca data exacta a intrarii modelului chinez pe pietele europene, insa in maxim doi ani ar trebui sa poata fi vazut si pe strazile de la noi. Asta daca va reusi sa treaca de principala provocare: testele de siguranta ale celor de la EuroNCAP.

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.