Unul dintre cele mai interesante topuri auto este cel al masinilor alese de comunitatea gay ca fiind cele mai reprezentative. Iata rezultatul in 2006.

In lumea auto a devenit deja o obisnuinta ca, anual, sa fie pus la punct topul autoturismelor gay. Acest clasament este intocmit pe baza preferintelor membrilor site-ului specializat www.gaywheels.com si nu reprezinta un top al masinilor vandute exclusiv reprezentantilor comunitatii homosexuale, asa cum ar putea parea la o prima vedere. Si nici un top al masinilor care se iubesc una pe alta.

Dupa ce anul trecut Aston Martin DB9 Volante a fost aleasa masina gay a anului � informatie comentata si dezbatuta foarte mult in acea perioada � a venit randul unei masini 100% americane sa primeasca aceasta distinctie. Este vorba de Saturn Sky (foto). Nu exista nicio problema insa pentru membrii comunitatii gay din Europa: Toyota Yaris, VW Jetta, Audi A3, Saab 9-3 sau Mazda MX-5 se afla si ele printre preferinte, astfel ca oferta include destule modele interesante.

Evident, simpla prezenta a masinii dumneavoastra in acest Top 10 nu reprezinta dovada faptului ca ati luat-o pe cai mai putin heterosexuale, ci doar � pentru a cata oara ? - ca homosexualii sunt oameni cu preferinte absolut normale si ca unora le plac exact aceleasi masini pe care le admiram si noi. Odata cu lansarea acestor clasamente anuale, s-a instaurat un nou termen - masini �gay friendly� - iar simpla prezenta in acest top a unui model influenteaza evident alegerea membrilor acestei comunitati in momentul in care acestia vor alege o masina. Se vorbeste chiar tot mai insistent de gay-marketing, un termen inventat pentru ca totul sa devina semioficial.

Trecand peste toate statisticile, trebuie observat faptul ca puterea de cumparare a homosexualilor este destul de ridicata, lucru care explica atractia lor pentru modelele de lux. La celalalt pol se numara cei pe care nu ii intereseaza domeniul auto, astfel ca se ghideaza doar dupa design, aparitie si, in final, dupa criteriul ecologic.

Dar sa vedem cum arata topul masinilor gay in 2006:

1. Saturn Sky
2. Toyota Yaris
3. Dodge Caliber
4. Volkswagen Jetta
5. Toyota Camry
6. Audi A3
7. Toyota Prius
8. Saab 9-3 (berlina si cabrio)
9. Pontiac G6 (berlina, coupe si cabrio)
10. Mazda MX-5

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.