Chiar daca acest concept nu este realizat in studiourile proprii ale constructorului german, el merita luat in seama la constructia unui viitor model Audi.

Studentii Scolii Internationale de Design din Paris au realizat un proiect pentru o viitoare megasportiva (supersportiva e prea putin) Audi.

R-Zero Concept se inspira putin din TT, putin din superbul AVUS (1991), putin Conceptului Rosemeyer (2000), deci are toate calitatile unui Audi in adevaratul sens al cuvantului. Chiar daca la exterior seamana putin cu Bugatti Veyron, sistemele tehnice ne contrazic crunt: patru motoare electrice (cate unul pentru fiecare roata), 1200 de kilograme de baterii, 1091 cai putere, 3 secunde pentru 0-100 km.h.

In concluzie, un concept frumos, care da insa impresia ca, atat timp cat masinile vor ramane cu rotile pe pamant nu va aparea pe piata. Sa speram ca germanii ne vor contrazice. Cat de curand.

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.