Demolator al muntilor. Cuceritor al salbaticiei.

Teama oricarui munte plin de pietre minerale... iata-l pe CAT 994F, un gigant galben al distrugerii. Acest monstruos super-buldozer este propulsat de 1.577 CP produsi de un motor turbodiesel de 78 litri (da, 78!), care promite sa-i ofere mai mult timp la lucru decat in service.

Daca tot ne preocupam de partea tehnica, putem spune ca acest "mamut" produce un cuplu de 8.430 Nm; de ajuns nu doar pentru a escava cine stie ce bucata de pamant, ci si pentru a misca o intreaga placa tectonica!

Cred ca am face bine sa nu intrebam cati litri la suta de kilometri consuma asa ceva, tinand cont ca are o greutate de 194 de tone. Puteti fi siguri ca in timp ce 994F-ul savureaza comorile solului, soferul sta si savureaza un mediu absolut luxos in cabina.

Aici el va gasi un scaun reglabil pe sase pozitii, sistem audio stereo, bricheta, aer conditionat si mai ales, pentru deliciul oricarui muncitor rasfatat, un loc special amenajat pentru pastrarea la rece a mancarii.


Autor:
BBC Top Gear
Aparut: Numarul 12 - Mai 2006
Sursa: topgear.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.