Mercedes Concept SUV Coupe a intarziat timp de o generatie cu viata lunga, as putea spune. Mercedes pregateste replica pentru BMW X6, dupa ce primul SUV Coupe BMW si-a facut de cap, singur intr-un segment care a prins teribil de bine.

Dar e cumva reciproc. Si BMW a venit cu un coupe cu 4 usi dupa ce mercedes CLS a dominat segmentul in care activa, oricum, singur.. Dar sa revenim la Mercedes Concept SUV Coupe. Aceasta este imaginea, probabil destul de aproape de productia de serie, a viitorului SUV Coupe de la Mercedes. Platforma noului M-Klasse, dar o caroserie cu totul noua. Mercedes Concept SUV Coupe are aproape 5 metri lungime, 2 metri latime si 1,75 metri inaltime.

La o prima vedere, partea frontala pare ok, chiar daca este masiva si foarte grupata. Parca nici linia ingusta a stopurilor unite nu arata deloc rau, chiar daca vine de pe un coupe (S-Klasse), dar am o problema cu linia laterala. “Curge” ca cea a unui coupe, dar lipseste ceva acolo, parca e putin cocosat, parca mergeau niste linii mai clare si mai agresive. In fine, poate in realitate arata chiar foarte bine. Poate o mare parte din efectul vizual va consta in mici detalii pe care nu le “simti” in poza, cum ar fi semnalizarile cu “traseul” unei sageti, proiectat pe o banda luminoasa digitala. Ramane de vazut cand va debuta pe piata, probabil anul viitor, la timp pentru a se lua la tranta cu a doua generatie BMW X6.

Mercedes Concept SUV Coupe nu este inca anuntat cu vreo motorizare, dar sunt enumerate cateva caracteristici: suspensie pe perne de aer (probabil optionala), jante de 22 inch, un sistem care ofera 4 modalitati diferite de lucru pentru transmisie, plus un mod programabil de catre sofer.

Citeste continuarea pe Motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.