Renault a furnizat o surpriza maxima cu noul Renault Twizy RS F1 concept, o idee nebuna, materializata repede si spectaculos.

Francezii au succes maxim cu motoarele Renault in Formula 1, e suficient sa vedem oricare din cele doua clasamente ale competitiei. Si daca tot nu sunt prezenti decat la nivel de furnizor de motoare, si-au zis sa atraga atentia prin ceva care arate ca ei domina Formula 1 in zilele noastre.

Ideea a fost sa aduca tehnologie din Formula 1 pe o masina de serie. Nimic spectaculos pana aici, dar ce masina au ales!

Ciudatul electric Renault Twizy a fost “condamnat” sa se supuna unui tratament cu steroizi, care sa-l aduca cat mai aproape de monoposturile din Formula 1. A primit un set de roti cu pneuri slick, ca cele din Formula Renault 2.0, spoiler din fibra de carbon, praguri si eleron dupa modelul monoposturilor de Formula 1. Are chiar si un stop in genul celor folosite pe timp de ploaie de monoposturile din Formula Renault 3.5. Observati si volanul, e dupa modelul din F1, dar cu comenzi adaptate functiilor lui Twizy F1.

Acum, pun pariu ca faceti deja speculatii cu privire la motorizare. Pentru ca Twizy a fost conceput ca model electric, n-ar fi dat bine sa-i fie grefat un motor conventional, asa ca a ramas electric. Dar, pe langa motorul de 17 CP al versiunii de serie, Twizy RS F1 concept a primit si un sistem KERS derivat din cel folosit in Formula 1. Acest sistem stocheaza energia dezvoltata in timpul franarii, care altfel s-ar pierde sub forma de caldura, in niste baterii, pentru ca apoi sa fie folosita la propulsie.

Citeste continuarea pe Motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.