Pentru ca se apropie lansarea noului Mercedes S-Klasse, nemtii ne arata o galerie foto cu toate generatiile S-Klasse produse de-a lungul timpului, inca de pe vremea cand numele S-Klasse nu exista la nivel comercial.

Modelul de lux al celor de la Mercedes, cel care vine intotdeauna cu cele mai noi tehnologii din portofoliul marcii, a debutat in anul 1951, cand nu se numea S-Klasse, ci 220. In acelasi timp, nemtii au produs si modelul 300, la acea vreme cea mai mare si mai rapida masina de serie din Germania. A fost si masina preferata de cancelarul german Konrad Adenauer.

O noua generatie a debutat in 1954, sub numele 220, iar urmatorul model si-a facut aparitia in 1959, fiind caracterizat de acele aripioare tipice masinilor americane din acea perioada.

A urmat modelul 600, in 1963, disponibil si cu ampatament marit si in versiune landaulet. Doi ani mai tarziu a fost randul unui nou model, al carui varf a fost 300 SEL 6.3, lansat in 1968, echipat cu un puternic V8.

In 1972 a debutat primul model care a purtat denumirea oficiala S-Klasse. In 1978, aceasta generatie a devenit primul model de productie care oferea sistem ABS. Urmatoarea generatie S-Klasse a aparut in 1979 si a fost echipata cu airbag pentru sofer (1981). Airbag-ul pentru pasager a fost oferit incepand cu 1988.

Citeste continuarea pe Motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.