O oferta ceva mai putin conventionala de la Mercedes. Nu-i pentru oricine, e mai mult pentru arabi, pentru ca ei au bani. Multi. Se numeste Mercedes G63 AMG 6x6 si te poate duce in locuri unde si cel mai performant 4x4 ar capitula. Considerati-l un tanc pentru civili.

Pozele explica destul de bine despre ce-i vorba. Un Mercedes G-Klasse pick-up, modificat, cu 3 punti si tractiune 6×6. Foloseste tehnologie de pe celebrul G-Klasse si solutii ale vehiculului militar, utilizat inca de mai multe armate din lume, pentru tractiunea pe puntile spate.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Mercedes G 63 AMG 6×6 foloseste motorul V8 biturbo, care produce 544 CP si 760 Nm, cunoscut de pe modelele AMG. Este cuplat la o cutie de viteze Speedshift Plus 7G-Tronic. Nu stim cifre legate de performantele dinamice pe sosea, dar nici nu prea conteaza. Imi imaginez ca sunt foarte bune pentru masina asta, chiar daca vorbim probabil de cel mai lent AMG. Pe sosea!

Insa mediul acestui mastodont de aproape 6 metri lungime si 2,3 metri inaltime, care cantareste doar 3,85 tone, este in afara soselei. Mercedes spune ca este in elementul lui pe dunele dificile ale desertului si poate ataca aproape orice tip de teren accidentat datorita garzii la sol uriase, rotilor de 37 inch si, bineinteles, tractiunii 6×6.

Oricat de masiv ar fi, Mercedes G 63 AMG 6×6 are nevoie de solutii ceva mai speciale pentru a folosi optim aderenta celor 6 roti. Asa ca este echipat cu 5 (!!) diferentiale blocabile, inclusiv in miscare, reductor, ajustare rapida a presiunii din pneuri (chiar si in mers) si amortizoare cu gaz, reglabile in functie de necesitati.

Citeste continuarea pe: Motorstory.ro

Mai multe imagini cu spectaculosul Mercedes G63 AMG 6×6 poti vedea in GALERIA FOTO, dar si aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.