Acest concept e plin de ideile altora PRECUM MUZICIENII, DESIGNERII auto se inspira constant unii de la altii. Unele cazuri pot fi tratate drept coincidente, altele plagiat, dar, intr-un fel sau altul, nu te poti abtine sa te uiti in ziua de azi la un concept fara sa gandesti "vai, fundul ala parca e luat de la un VW!".

PRECUM MUZICIENII, DESIGNERII auto se inspira constant unii de la altii. Unele cazuri pot fi tratate drept coincidente, altele plagiat, dar, intr-un fel sau altul, nu te poti abtine sa te uiti in ziua de azi la un concept fara sa gandesti "vai, fundul ala parca e luat de la un VW!".

Sau ceva de genul acesta. Asa este si cu Nissan Foria. Un coupe a la 350Z ce foloseste un motor similar amplasat in fata si tractiune spate, Foria pare sa se fi imprumutat de la toti.

Spatele este foarte "Alfa Brera", iar fata seamana bine cu un Crossfire. Si daca asta nu e de ajuns sa-i faca pe avocatii lui Chrysler sa-si scuipe in palme, acoperisul si geamurile din spate seamana suspect de mult cu cele ale lui 300C.

Iar achizitia obraznica a elementelor de design nu se opreste aici. Solutia lui Nissan pentru interiorul inghesuit, tipic lui 350Z, a fost rezolvata prin adoptarea usilor cu deschidere in oglinda si prin configuratia 2+2 a locurilor, exact ca la Mazda RX-8.

Directia integrala este si ea prezenta, ca si cutia de viteze automata actionata prin padele, dar butonul multifunctional din centrul consolei este foarte asemanator cu iDrive-ul lui BMW.

Autor: BBC Top Gear
Aparut: Numarul 8 - Decembrie 2005
Sursa: topgear.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.