Vicepresedintele liberal Gheorghe Falca este de parere ca Viorica Dancila - candidatul PSD la functia de sef al statului - "nu a avut substanta" in dezbaterea cu jurnalistii de marti seara si "a parut exact ca acum 30 de ani, ultimul Congres al PCR".

"Doamna Dancila nu a avut ieri substanta, a parut exact ca acum 30 de ani, ultimul Congres al PCR. Si pentru dansa este ultima infatisare si in pozitia de candidat, dar si in pozitia de lider al PSD", a declarat europarlamentarul liberal, miercuri, intr-o interventie la RFI.

De cealalta parte, sustine Falca, "presedintele Iohannis a reusit sa atinga in inimile fiecarui om care s-a uitat la aceasta dezbatere dorinta de a-si exprima prin vot o directie a Romaniei", scrie Agerpres.

Falca: Avem nevoie ca oamenii sa treaca la alt nivel al educatiei sociale

"Presedintele Iohannis a raspuns la ceea ce inseamna dorinta lui ca, impreuna cu un guvern, sa inceapa o procedura de reformare pe anumite directii. A vorbit foarte mult si foarte important pe zona educatiei, pentru ca atunci cand vrei sa produci schimbari majore pe diferite domenii incepi cu educatia. Avem nevoie ca oamenii sa treaca la alt nivel al educatiei sociale pentru ca societatea europeana evolueaza. (...) Cred ca presedintele a reusit sa atinga in inimile fiecarui om care s-a uitat la aceasta dezbatere dorinta de a-si asuma prin vot o directie a Romaniei. Noi cetatenii vom decide in ce directie vom merge. Si avem astazi doua directii - directia Klaus Iohannis si directia doamnei Dancila. (...) Avem nevoie ca rezultatul presedintelui Iohannis sa inceapa cu cifra 6. De aceea oamenii au si responsabilitatea de a da un mesaj clasei politice, nu doar de a astepta mesaje de la clasa politica. Si acest format - Klaus Iohannis pe de o parte si doamna Dancila - cred ca a putut sa arate diferenta intre cei doi candidati. Pana la urma, pe noi ca cetateni ne intereseaza modul de gandire a candidatilor si sa vedem diferentele", a afirmat vicepresedintele liberal.

Falca sustine ca politica nu trebuie dusa spre un show

"Sunt de acord ca, cateodata, oamenii vor sa vada si sange, dar a fost destul sa se uite dincolo, la doamna Dancila, sa vada ca au fost probleme la a raspunde foarte simplu la ceea ce inseamna suprafata cercului si cred ca, daca insistau mai mult jurnalistii, acolo era sange rau de tot, dar pana la urma pe mine ma intereseaza ca cetatean si ca om responsabil cum vede candidatul pe care eu doresc sa il votez in 24 noiembrie marile teme ale Romaniei, apoi cum vede candidatul statul roman - pentru ca trebuie sa fim sinceri: avem o problema in relatia statul roman - cetatean, cine va avea curajul sa reformeze statul roman", a mai spus Gheorghe Falca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.