Yuppy 5 Iulie 2019 16:48
O familie din Marea Britanie care nu a incetat sa isi caute cainele pierdut a reusit sa il gaseasca dupa sase ani, relateaza joi Press Association.

Familia cainelui pe nume Fern, o femela din rasa Cocker Spaniel, a initiat o campanie in mediul online in aprilie 2013, imediat dupa ce animalul se presupune ca ar fi fost furat din fata locuintei din comitatul Surrey. Miercuri, stapana animalului, Jodie Ferrier, a primit un apel de la un medic veterinar care a informat-o ca Fern a fost gasita.

''Nu mi-a venit sa cred ce auzeam'', a declarat Ferrier, in varsta de 36 de ani.

''Am verificat aspectul cainelui, numele si totul era corect, inclusiv informatiile din microcip'', a adaugat ea.

Ferrier banuieste ca Fern, care avea un an cand a disparut, ar fi fost furata din fata casei pentru a fi utilizata in scopul reproductiei.

''A fost complet sfasietor'', a spus ea. ''Lucram pe camp impreuna cu sotul si fiul nostru. La acea vreme aveam patru caini si toti erau afara cu noi. Ultima oara cand am vazut-o pe Fern era pe aleea din fata casei apoi, dupa doua minute, disparuse'', a adaugat proprietara.

Familia a lansat o companie online pentru gasirea cainelor si a creat o pagina de Facebook care, in timp, a devenit urmarita de peste 10.000 de persoane, scrie Agerpres.

Cautarea a luat insa sfarsit saptamana aceasta cand Fern ''a fost gasita de un om bun care a vazut-o pe strada in Bracknell''. Acesta a dus-o la un veterinar din zona care a scanat microcipul si a sunat familia care intre timp s-a mutat pe Insula Wight.

Ferrier a subliniat importanta microciparii cainilor de companie si a actualizarii datelor personale din sistemul in care aceste informatii sunt stocate. ''Aceste cipuri trebuie implantate'', a spus ea adaugand ca atat timp cat ''aceste trei lucruri sunt facute - cipul, actualizarea si scanarea'', cainele pierdut poate fi gasit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.