Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca gestul presedintelui de a ataca bugetul de stat la Curtea Constitutionala este "total inoportun si nejustificat".

"Pesedintele sicaneaza guvernul si incearca sa blocheze activitatea acestuia, fara sa isi dea seama cat rau face societatii. Gestul presedintelui este total inoportun si nejustificat.

Romania s-a confruntat cu o componenta de coruptie legata de partidele politice care au recurs la metode de finantare care puteau fi socotite in afara legii si din acest motiv au fost multe procese (...) si unii au fost si condamnati. Cred ca solutia pe care o practica si alte state (finantarea partidelor din bani de la buget- n.red) este o solutie foarte buna tocmai pentru a nu exista aceste canale care aduc coruptie si trafic de influenta", declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit Hotnews.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu promulga legea bugetului pe 2019 si sesizeaza Curtea Constitutionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.