Oficialii europeni au reactionat in cazul anchetei pornite impotriva Laurei Codruta Kovesi, spunand ca urmaresc cu atentie cazul.

"Comisia Europeana urmareste cu atentie ultimele evenimente din cadrul procedurii de selectie. Este crucial ca toti candidatii, alesi de o comisie independenta, sa fie tratati corect in timpul acestui proces.

Cu privire la independenta sistemului de justitie din Romania, am transmis clar, in numeroase randuri, ca o justitie profesionista si indepdenta este de o importanta capitala.

Comisia este la curent cu faptul ca toti candidatii pentru postul de Procuror European au fost evaluati de comisia independenta si ca lista a fost trimisa Parlamentului European si Consiliului", a precizat un purtator de cuvant al Comisiei Europene, potrivit Digi24.

Reactia Comisiei Europene vine dupa ce Laura Codruta Kovesi a anuntat, miercuri seara, ca va fi anchetata de nou-infiintata sectie de investigare a magistratilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.