Mai mult de jumatate dintre rusi -52% - sunt de parere ca guvernul de la Moscova ii minte in 'cea mai mare parte din timp' sau 'aproape intotdeauna', releva un studiu realizat de Levada, cel mai mare centru de sondare a opiniei publice din Rusia, citat luni de dpa.

Sondajul, realizat la nivel national in luna noiembrie, arata ca procentul respectiv este cel mai mare din ultimii opt ani.

De asemenea, 33% dintre rusi au indicat ca liderii tarii nu spun adevarul 'cel putin uneori'.

Subiectele despre care politicienii sunt suspectati ca mint includ economia, asistenta medicala, pensiile si aplicarea legii, scrie Agerpres.

Economia rusa se confrunta in ultimii ani cu dificultati legate de scaderea pretului petrolului, produs de export principal al Rusiei, si de sanctiunile occidentale impuse Moscovei dupa anexarea Crimeei de catre Rusia in 2014.

Anul trecut, guvernul rus a anuntat ca va majora varsta de pensionare cu cinci ani, ceea ce a dus la proteste in mai multe orase din intreaga tara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.