Jaf de proportii la Primaria Tibana din judetul Iasi. Trei hoti au reusit sa fure un seif de 200 de likograme, in care se aflau 150.000 de lei, banii de salarii ai angajatilor primariei. Hotii au mai furat 10.000 de lei dintr-un alt seif, pe care au reusit sa il sparga, scrie "Ziarul de Iasi".

Echipati cu cagule si manusi au intrat in primarie, de unde au luat un seif cu totul si au spart un altul. In total, au furat 170.000 de lei.

Seiful de 200 de kilograme a fost carat pana cand a iesit din iesit din raza vizuala a camerelor de supraveghere, apoi a fost spart.

"Seiful cantarea peste 200 de kilograme. L-am gasit pana la urma, era langa drumul judetean, la vreo 300 de metri de primarie. Era pe camp, pe partea dreapta, desfacut, fara bani in el. Primul seif, cel albastru, este foarte vechi, de cand comuna noastra era pe regiunea Vaslui. Seiful luat cu totul de catre hoti avea aceeasi vechime. Insa avea incuietoare pe interior si nu au reusit sa-l sparga in interiorul primariei, de asta l-au carat in alta parte. Au venit pe jos, prin spate. Pe o camera de supraveghere am vazut ca timp de o ora cat au actionat ei nu a circulat nicio masina prin zona. Probabil, seiful l-au tarat, l-au carat cu funia de gat, ca nu ne dam seama. Pana la o distanta de 10 metri, hotii au tarat seiful“, a spus primarul comunei, Gheorghe Rotaru, potrivit sursei citate.

In seif se aflau toti banii de salarii, care ar fi urmat sa fie platiti luni dimineata.

"Banii au stat doar sase ore in seif. Vreo 170.000 lei, banii de salarii. Vineri, pe la ora 14, s-au adus salariile, vremea fiind nefavorabila, am fost putini care am luat banii. Toti s-au grabit sa ajunga acasa ca era viscol“, a afirmat unul dintre angajatii Primariei.

Acum, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale (SIC) au deschis un dosar penal si fac cercetari. Oamenii legii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere si cauta probe.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.