Vicepresedintele PSD al Senatului, Claudiu Manda, a sustinut luni ca Guvernul are tot dreptul sa refuze sa-i transmita presedintelui Klaus Iohannis ordinea de zi a sedintelor Executivului atata vreme cat acestea nu vizeaza chestiuni care tin de politica externa sau de aparare. Constitutia il contrazice insa pe senatorul social-democrat, precizand ca seful statului poate participa la sedintele de guvern in care se dezbat ”probleme de interes national”.

"Din cate stiu eu presedintele Iohannis poate sa participe la sedintele de Guvern daca sunt chestiuni care tin de competentele domniei sale, cum ar fi de securitatea nationala, politica externa sau aparare. Daca nu au legatura, am inteles ca Guvernul nu o sa il anunte si consider ca a procedat corect", a spus Manda, citat de Mediafax.

Klaus Iohannis i-a transmis luni, o scrisoare premierului Viorica Dancila, prin care ii solicita agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat ca la PSD a fost agreat ca amnistia si gratierea vor fi ultima solutie.

Articolului 87 din Constitutie prevede ca: "(1) Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. (2) Presedintele Romaniei prezideaza sedintele Guvernului la care participa".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.