PMP a decis lansarea unei campanii naţionale împotriva pensiilor speciale, în cadrul căreia intenţionează să strângă 2,5 milioane de semnături, a declarat, vineri, preşedintele acestui partid, Eugen Tomac.

"Luna trecută, PMP a depus un proiect de lege cu privire la eliminarea tuturor pensiilor speciale, considerăm că pensiile speciale sunt un furt şi trebuie să corectăm această nedreptate. Avem peste 4,5 milioane de cetăţeni care primesc pensii sub 1.000 de lei şi credem că este nejustificat ca foşti turnători, şefi de penitenciare care au dat cu bastonul să primească pensii halucinante şi oameni cinstiţi care au muncit 35-45 de ani să primească nişte pensii mizerabile", a spus Tomac într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

El a adăugat că speră ca pe 6 noiembrie Curtea Constituţională să decidă că pensiile speciale pentru primari prevăzute în Codul administrativ sunt neconstituţionale.

"Primarii şi parlamentarii nu au nevoie de pensii speciale. Este o onoare pentru fiecare dintre politicieni că sunt delegaţi de comunităţi pentru a-i reprezenta şi este suficient, nu avem nevoie de privilegii. Vom lansa această campanie, vom încerca să strângem 2,5 milioane de semnături în cadrul acestei campanii, pentru că vrem să dăm un semnal puternic din societate către clasa politică, să încetăm cu aceste excese, pentru că bugetul de stat trebuie utilizat pentru investiţii, pentru construcţie de autostrăzi, pentru construcţii de spitale noi şi sigure, pentru construcţii de şcoli", a menţionat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.