Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat duminica, ca PNL a primit raspunsul Comisiei de la Venetia, privind scrisoarea informala pe legile justitiei. Aceasta arata ca Tudorel Toader a mintit afirmand ca oficialii europeni se vor pronunta asupra celor doua ordonante, Comisia nefiind sesizata.
"Dupa emiterea OUG 90 si 92, am trimis o scrisoare catre Comisia de la Venetia in care am prezentat succinct continutul celor doua ordonante si am informat Comisia de la Venetia ca ministrul Justitiei a mintit opinia publica din Romania spunand ca cele doua ordonante au fost emise in urma consultarilor cu Comisia de la Venetia si cu acordul acesteia. Am primit un raspuns din partea lui Thomas Markert, secretarul Comsiei de la Venetia, care arata ca Tudorel Toader a mai mintit o data opinia publica, spunand ca in privinta ordonantei 90-92, Comisia de la Venetia se va pronunta, va analiza aceste doua ordonante.

Raspunsul care a fost transmis de Thomas Markert ne spune ca Comsia de la Venetia nu poate sa examineze cuprinsul celor doua ordonante pentru ca nu au fost traduse inaintea sesiunii plenare si ca nu exista o cerere formala de emitere a unei opinii asupra ordonantelor din partea aurtoritatilor din Romania. Din nou Tudorel Toader a mintit spunand ca se va pronunta Comisia de la Venetia iar Comisia de la Venetia spune in scris negru pe alb ca nu a fost sesizata
", a declarat Ludovic Orban, duminica, la Brasov, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.