Patru seisme, cu magnitudini cuprinse intre 4,9 si 6,8 grade, s-au produs in mod succesiv, duminica seara (ora locala), in largul coastelor vestice ale Canadei, in regiunea insulei Vancouver, conform Serviciului de prospectare geologica al Statelor Unite (USGS), citat de AFP.

In urma seismelor nu a fost declansata o avertizare imediata de tsunami si nu au fost inregistrate informatii imediate privind eventuale victime sau pagube materiale, scrie Agerpres.

Epicentrul primului cutremur, cu magnitudinea 6,6, produs duminica la ora 22:39 (5:49 GMT, luni), a fost stabilit la 218 kilometri sud-vest de localitatea Port Hardy situata in nord-estul insulei Vancouver.

Al doilea seism, cu magnitudinea de 6,8 grade, s-a produs la aproximativ 190 de kilometri de Port Hardy, circa o jumatate de ora mai tarziu.

Dupa sase minute, un al treilea cutremur, cu magnitudinea 6,5, a fost inregistrat la 220 kilometri sud-vest de aceasta localitate si a fost urmat de un al patrulea seism, cu magnitudinea 4,9, produs in aceeasi zona, 14 minute mai tarziu.

Aceste miscari telurice au avut loc in apropierea zonei de subductie Cascadia, ce separa placa tectonica nord-americana de cea numita Juan de Fuca.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.