USR a anuntat ca urmeaza sa depuna proiecte de lege pentru a untea transpune toate recomandarile Comisiei de la Venetia in legile justitiei si codurile penale, imediat dupa publicarea rapoartelor oficiale.

"USR considera ca este foarte important ca Romania sa se alinieze la standardele europene in domeniul justitiei pentru a dovedi partenerilor externi ca lupta anti-coruptie ramane o prioritate a tarii noastre. Faptul ca Romania este condusa temporar de un partid al penalilor nu trebuie sa afecteze parcursul european al tarii noastre.

USR a insistat in mod constant ca legile justitiei si codurile penale sa fie modificate, numai dupa obtinerea unui aviz din partea Comisiei de la Venetia, dar coalitia PSD-ALDE a refuzat solicitarea avizului, de frica unei evaluari internationale. Macar in ceasul al 12-lea, aceasta coalitie toxica pentru Romania trebuie sa preia recomandarile Comisiei de la Venetia pentru ca altfel pune in pericol pozitia tarii noastre in Uniunea Europeana.


Cu Tudorel Toader si coalitia PSD-ALDE la guvernare, Romania nu are nicio sansa sa mai scape de Mecanismul de Cooperare si Verificare sau sa intre in spatiul Schengen. Aceasta coalitie si-a facut o prioritate din a submina statul de drept si independenta justitiei, desi acestea au fost criterii importante de aderare in Uniunea Europeana. Liviu Dragnea impinge Romania pe drumul periculos deschis de Ungaria si Polonia", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.