Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis joi sa o citeze pe Elena Udrea la penitenciarul in care este inchisa in Costa Rica, in doua procese pe care le are pe rolul acestei instante.

Joi, la Curtea de Apel Bucuresti, era programat dosarul in care Elena Udrea este judecata pentru instigare la luare de mita si spalare a banilor in legatura cu finantarea campaniei electorale de la alegerile prezidentiale din 2009.

Avocatul care o reprezinta pe Udrea a aratat in sala de judecata ca este de notorietate faptul ca aceasta este arestata intr-un penitenciar din Costa Rica si trebuie sa fie citata la locul de detinere, scrie Agerpres.

Judecatorul a fost de acord si a amanat procesul pentru data de 15 noiembrie, urmand sa se realizeze citarea prin intermediul Ministerului Justitiei.

In acest dosar, mai sunt judecati:

  • Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu;
  • jurnalistul Dan Andronic;
  • Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltarii;
  • Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea;
  • Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat.
Tot joi, un alt complet de judecata a decis ca Elena Udrea sa fie citata la penitenciarul din Costa Rica intr-un dosar in care ea solicita Curtii de Apel Bucuresti redeschiderea urmarii penale pe numele Anei Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, dar si pe numele fostului jucator de tenis Dinu Pescariu.

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.