O asociatie pentru drepturile animalelor a lansat o campanie in zeci de statii de metrou din Paris, cerandu-le oamenilor sa se abtina de la 'masacrarea' sobolanilor, in contextul masurilor de combatere a acestor animale care infesteaza capitala Frantei si le produc disconfort locuitorilor, noteaza luni Xinhua.

Campania a fost lansata de asociatia Paris Animaux Zoopolis, care isi propune sa apere drepturile tuturor animalelor, indiferent de preferintele oamenilor fata de acestea.

Posterele afisate in statiile de metrou prezinta imagini cu sobolani 'dragalasi' si atrag atentia ca acestia 'sunt fiinte sensibile', care pot 'sa simta emotii'.

Campania le cere autoritatilor sa renunte la planul de deratizare despre care acestea spun ca vizeaza imbunatatirea sanatatii publice.

'Sobolanii nu ar trebui vazuti ca sinonimi cu mizeria', a sustinut Philippe Reigne, cofondator al asociatiei, explicand ca, in realitate, sobolanii ajuta la reducerea cantitatii de gunoaie prin faptul ca mananca in jur de 7 kg de resturi in timpul vietii, potrivit publicatiei The Telegraph.

Se estimeaza ca in Paris traiesc circa 4 milioane de sobolani, numarul lor depasind cu mult populatia capitalei franceze.

Sobolanii pot fi vazuti misunand pe strazi, in parcuri, in statiile de metrou, mai ales cand au loc inundatii sau cand lucrari majore de infrastructura ii gonesc din locurile lor obisnuite. Imagini cu sobolani infestand orasul si speriind oameni nu sunt deloc neobisnuite pe retelele de socializare.

Autoritatile duc de multa vreme o lupta impotriva acestor animale, cu diferite mijloace, precum folosirea de capcane si otrava sau blocarea gurilor de canalizare. La sfarsitul lui 2016, mai multe parcuri au fost chiar inchise pentru a putea fi curatate mai eficient de populatia in crestere de sobolani.

Autoritatile au introdus in ianuarie un plan de combatere a inmultirii sobolanilor, plan pentru care au alocat 1,7 milioane de euro. Recent, au prezentat rezultatele, aratand ca pana in iulie au fost efectuate 4.950 de operatiuni de deratizare, iar in 200 de parcuri si 600 de imobile au fost realizate tratamente impotriva sobolanilor.

Citeste si:
Tratamente pentru combaterea şobolanilor, ţânţarilor şi căpuşelor...
Primăria Capitalei aplică...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.