Yuppy 3 August 2018 16:17 de Clara Vacaru
Un barbat care a evadat miercuri din inchisoarea daneza Vestre Fangsel, situata in Copenhaga, a facut acest lucru prin schimbarea identitatii cu cea a unui vizitator, noteaza vineri site-ul de stiri thelocal.dk.

Publicatia daneza Ekstra Bladet a relatat ca detinutul care a evadat este un barbat din Siria in varsta de 46 de ani. Informatia nu a fost deocamdata confirmata de autoritatile daneze.

Metoda de evadare, care a dus miercuri seara la o urmarire de doua ore, fara succes insa, in gara centrala din Copenhaga, a fost confirmata de Administratia penitenciarelor din Danemarca (Kriminalforsorgen) intr-o declaratie de presa.

Potrivit Kriminalforsorgen, schimbarea identitatii a fost descoperita rapid, insa prea tarziu pentru a impiedica evadarea. Politia din Copenhaga a fost notificata in cel mai scurt timp, ceea ce a condus la inchiderea pentru doua ore a principalei gari din Copenhaga, noteaza Agerpres.

Cotidianul Ekstra Bladet a scris ca evadatul este un sirian in varsta de 46 de ani ce are legatura cu un caz privitor la finantarea gruparii teroriste siriene Al-Nusra. Barbatul a ramas in arest in Danemarca incepand din luna ianuarie, in asteptarea extradarii sale catre Italia.

El a facut schimb de identitate cu un barbat in varsta de 27 de ani care i-a facilitat evadarea si care a fost initial arestat, dupa care a fost pus in libertate.

Politia daneza a anuntat joi ca nu il considera pe barbatul evadat drept un pericol pentru public, in pofida deciziei de evacuare a garii centrale din Copenhaga in timpul operatiunii de cautare.

Inchisoarea Vestre Fangsel se afla in apropierea principalei gari din Copenhaga.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.