O a doua victimă a tragediei care a avut loc la internatul din Odorheiu Secuiesc a murit, la spital. Este vorba despre o elevă de 17 ani.

Încă o victimă a tragediei de la internatul Odorheiu Secuiesc a decedat

Tragedia de la internatul Odorheiu Secuiesc a avut loc pe 18 decembrie 2023. Un perete al internatului s-a prăbușit, iar patru elevi din cei 97 au fost prinși de dărâmături. Tot în acea zi, a decedat prima victimă, un băiat în vârstă de 17 ani, care a fost găsit după câteva ore de la tragedie.

O a doua victimă, o elevă de 17 ani a fost rănită grav în timpul surpării peretelui. Adolescenta s-a stins din viață, marți, la spital. Aceasta era internată în Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş. Eleva era din localitatea Albești de lângă Sighișoara.

Inspectoratul în Construcții au anunțat că vinovați de tragedie sunt directorul de proiect, proprietarul imobilului și antreprenorul care executa lucrările la internat.

Autoritățile au aplicat o amendă pentru cei găsiți vinovați și a transmis raportul la Parchetul care desfășoară urmărirea penală în cazul tragediei. Guvernul maghiar a oferit liceului un ajutor de 52.000 de euro. De asemenea, Guvernul României a oferit câte 8.000 de lei celor două victime și alți 10.000 de lei familiei fetiței care se afla în comă și familiei băiatului decedat.

În clădirea internatului erau cazați peste 90 de copii, care din fericire nu se aflau în incinta căminului în timpul tragediei. Cu toate acestea, evenimentul tragic i-a prins pe patru dintre elevi în interiorul clădirii. Trei fete au fost surprinse de căderea peretelui la etajul 1 al internatului, lucru care a făcut ca salvatorii să ajungă destul de rapid la ele pentru a le elibera de sub dărâmături.

Citeste si:
Kaufland, despre scandalul de la Odorheiu Secuiesc: Autorul...
Kaufland, despre scandalul de...

În schimb, în momentul surpării peretelui, a patra victimă, un băiat în vârstă de 17 ani se afla la parterul clădirii, într-unul dintre dormitoare. Salvatorii au ajuns la el abia după câteva ore, însă a fost prea târziu. Băiatul nu a mai rezistat și a decedat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2024 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.