Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a transmis că a găsit, miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11:30, elemente ale unei posibile drone, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea.

Armata a găsit noi bucăți de drone, lângă Tulcea, dispersate pe o suprafață de câțiva zeci de metri

Aceste fragmente sunt disperate pe o suprafață de câteva zeci de metri. Potrivit procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a face cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru expertizări.

„Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren”, a precizat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Ministerul Apărării a transmis că a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat ISU, începând cu ora 00:45, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate aproape de granița cu războiul. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 05:00.

Localnicii unor sate din Tulcea au primit mesaje RO-Alert

Persoanele aflate în localitățile din România de lângă granița cu Ucraina au primit mai multe mesaje RO-Alert, în noaptea de marți spre miercuri. Mesajele au fost emise după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene.

„Ro-Alert: alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 minute”, scria în mesajul primit de români după miezul nopții.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2023 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.