Secția de primiri urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală a fost inundat pentru a doua oară timp de o săptămână. Pacienții au fost transferați la Spitalul Sf. Ioan, a anunțat reprezentanții spitalului.

Inundație în secția de primiri urgențe a spitalului Bagdasar

”În jurul orelor 21:20, în spațiul dedicat Urgențelor Minore, precum și în cel al Izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgente a SCUBA, s-a observat o infiltrare masivă de apă din tavan. Consoalele de oxigen și gaze au fost inundate. Pentru siguranța pacienților și a personalului, a fost întrerupt curentul electric. Pacienții aflați în UPU (6 persoane) au fost transferați la Sf. Ioan, iar celelalte urgențe, cu excepția Stemi, au fost redirecționate”, se arată în comunicat.

Nu este primul incident. În secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului de Urgență Bagdasar-Arseni a apărut, luni, la prânz, o pană de curent. Este vorba despre noua Unitate Funcțională pentru Arși. „Este afectată sala 14, unde se află și cada de tratament și am rămas fără curent electric exact în timp ce se făceau manevre de pansare a pacienților aduși de la Crevedia”, a declarat o sursă medicală de la Bagdasar-Arseni.

Purtătorul de cuvânt al spitalului de urgență din Capitală a menționat că patru pacienți care s-au ales cu arsuri grave în urma exploziilor de la Crevedia au ajuns la ei, însă mai târziu au fost transferați în străinătate.

„Acum mai avem un singur pacient mare ars, cu o suprafață afectată de peste 85%. Și mai avem internate 8 victime cu arsuri, 7 pompieri și un jandarm, care se află într-o stare mai bună”.

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală a fost inaugurată in urma cu 2 ani, pe 3 septembrie 2021. Investiția a costat 3, 5 milioane de euro și a fost realizata de Primăria Sector 4, condusă de Daniel Băluță.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2023 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.