Un accident grav s-a produs noaptea trecută, pe drumul european 584, în județul Brăila. Un autocar cu 72 de pasageri din Republica Moldova a fost implicat într-un accident cu o semiremorcă. 22 de persoane au ajuns la spital, iar autoritățile au activat Planul roşu de intervenţie.

Accident grav în județul Brăila. Un autocar cu 72 de pasageri, implicat în accident

IPJ Brăila a transmis că în jurul orei 00.10, polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 că pe DE 584, între localitatea Bărăganul și Însurăței ar fi avut loc un accident rutier între un autocar și o semiremorcă.

La ora 00.40 a fost activat Planul roșu de intervenție. La locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanţă din Brăila, Galaţi si Ialomiţa, dar şi două autovehicule transport victime multiple din Ialomiţa şi Galaţi.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că un bărbat, în vârstă de 47 de ani, cetățean bulgar, șoferul autocarului care transporta 72 de pasageri, cetățeni ai Republicii Moldova, circula pe DE 584, dinspre Însurăței către localitatea Bărăganul, și ar fi accidentat o semiremorcă ce se afla pe partea carosabilă, semnalizată corespunzător.

În urma accidentului, 22 de persoane cu vârste cuprinse între 11 și 78 de ani au fost transportate la UPU Brăila și UPU Ialomița. Restul victimelor au fost cazate la căminul Cultural din Bărăganu în așteptarea altui autocar. Polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. Acestuia i-au fost recoltate si mostre biologice la spital.

Oamenii legii au deschis un dosar penal și cercetează circumstanțele în care a avut loc accident sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Traficul rutier din zonă a fost blocat în totalitate. Agenții de poliție au deviat circulația rutieră atât din localitatea Viziru cât și din localitatea Bărăganul pe rute ocolitoare. Autocarul plecase din Chișinău și urma să ajungă pe litoralul românesc.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2023 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.