Alertă cu bombă în mai multe spitale din București. Autoritățile s-au mobilizat de urgență pentru a interveni. Reprezentanții spitalelor au primit mesaje de amenințare.

Alertă cu bombă în București

Reprezentanții mai multor spitale din Capitală au primit mesaje de amenințare prin care sunt înștiințați că în instituțiile sanitare sunt amplasate bombe ce urmează să explodeze în următoarele ore.

”Am depus multe bombe în spital. Aceste bombe vor exploda în câteva ore. Multă lume va deceda!”, se arată în mesaje.

Astfel de mesaje au ajuns în Spitalul de Oftalmologie, Spitalul Fundeni, Spitalul Marius Nasta și Spitalul Bagdasar Arseni. De asemenea, astfel de mesaje au fost trimise și la Institutul Ana Aslan, dar și la Ministerul Sănătății.

Conducerea a anunțat de urgență autoritățile, iar în scurt timp a avut loc o mobilizare generală în Capitală. Autoritățile au ajuns de urgență la fața locului, în toate spitalele vizate de un posibil pericol și efectuează cercetări pentru a stabili dacă amenințările sunt reale.

Potrivit primelor informații, nu ar exista elemente care să susțină amenințarea. Managerii spitalelor au luat decizia de a nu evacua instituțiile până când specialiștii nu vor veni cu un verdict. Totodată, autoritățile încearcă să afle cine este autorul acestor amenințări, care cel mai probabil sunt false.

”În urma verificărilor efectuate în incinta Spitalului cu personalul propriu și cel al firmei de pază nu se constată existența vreunui echipament, colet sau bagaj suspect. Reprezentanți ai Secției 15 Politie s-au deplasat de asemenea la SCUBA pentru masuri specifice. Activitatea Spitalului se desfășoară în continuare în parametri normali”, au transmis reprezentanții Spitalului Bagdasar Arseni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2023 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.