Administratorul unuia dintre azilele groazei din Ilfov, București, a încasat de la stat 3,7 milioane de lei pe hârtie, bani pentru tratamentul și îngrijirea bătrânilor pe care îi avea la centrul din Voluntari. În realitate, cei mai mulți bani au ajuns în buzunarul său. Ștefan Godei cheltuia sume uriașe la petreceri cu droguri, prostituate și lăutari.

Banii pentru aziluri, cheltuiți la petreceri cu droguri, prostituate și lăutari de administratorul unui cămin de bătrâni

Anchetatorii susțin că, din 30.000 de euro pe lună, cât primea de la stat, Ștefan Godei, administratorul unui cămin de bătrâni, cheltuia doar 5.000 de euro pentru vârstnici. Economia se făcea pe seama mâncării și a îngrijirilor medicale la care ar fi avut drept bolnavii din azilul său. În schimb, el trăia bine. Prea bine, căci într-o singură noapte a plătit 25.000 de lei la o petrecere cu lăutari.

Mai mult, procurorii mai spun că: „potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”.

Ororile din aziluri s-au petrecut preț de patru luni sub ochii autorităților, care s-au autosesizat pe 16 februarie, dar au făcut primele rețineri tocmai pe 4 iulie.

Stenograme, 19 martie

Asistentă: Da, i-am bătut p-ăștia de dimineață! I-am dat una lu' unu.

Cunoştinţă: Poate-ți trage...

Asistentă: Ce să dea, că le e frică de mine!

Cunoştinţă: De îți sparge fața.

Asistentă: I-am dat eu lui!

Cunoştinţă: Treaba ta.

Asistentă: M-am săturat, dar dă-i dracu, țipă cu noaptea în cap!

Pe 30 aprilie a avut o conversaţie asemănătoare.

Asistentă: Păi cum, mă, tată, mă, una singură în 28 de nebuni. S-au bătut doi, aicea, unul m-a... că nu i-am dat cafea, l-am omorât cu bătaia, p-ăla!

Cunoştinţă: Foarte bine, fir-ar mă-sa a dracu!

Șefii Poliției nu au ce să-și reproșeze

Șefii Poliției spun că nu au ce să-și reproșeze pentru faptul că nu au pus capăt abuzurilor mai repede. „Cercetările se pot întinde pe parcursul mai multor ani, însă în acest caz cercetările s-au derulat cu operativitate, având în vedere situația persoanelor vârstnice și vulnerabile”, susţine conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citeste si:
Lora și Ionuț Ghenu, planuri serioase pentru 2024: „Doamne ajută,...
Lora și Ionuț Ghenu, planuri...

Acţiunea, desfăşurată sub îndrumarea unui procuror de la Crimă Organizată, a fost lăudată şi de Ministrul Justiţiei. „A fost o procedură accelerată într-un caz foarte complex. Sunt 26 de inculpați în acest dosar. Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea și soluția”, spune Alina Gorghiu.

Nici șefii instituțiilor ai căror angajați au sprijinit afacerea prin diferite mijloace nu își asumă o parte din vină. Din cinci persoane nominalizate luni de premierul Marcel Ciolacu pentru a-și da demisia, doar una s-a suspendat din funcție pe perioada cercetărilor. Este vorba despre Mihaela Ungureanu, de la conducerea Direcției de Asistență Socială din Sectorul 3 al Capitalei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iulie 2023 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.