Medicii stomatologi sunt revoltați și se află la un pas de a protesta, după ce conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi a propus o modificare legislativă care ar putea duce la încetarea activității a peste 15.000 de cabinete mici.

Medicii stomatologi protestează contra unei modificări de lege

Medicii stomatologi se declară nemulțumiți de o modificare legislativă și sunt gata să protesteze. Colegiul Medicilor Stomatologi a propus o modificare legislativă care ar putea duce la închiderea a peste 15.000 de cabinete mici. Aceștia se declară nemulțumiți și sunt revoltați de propunere, deoarece susțin că în urma modificărilor, medicii nu mai pot efectua proceduri pe care le-au învățat încă din facultate și pe care le practică acum.

„Ordinul dat de Colegiul Medicilor Stomatologi din România va avea repercusiuni foarte grave asupra activității noastre și implicit asupra pacienților, susțin revoltați medicii stomatologi din toată țara. Practic, ei nu mai pot face proceduri pe care le-au făcut ani de zile.

Astfel, cabinetele mici care au unu sau doi medici riscă să își înceteze activitatea. Potrivit modificării propuse, medicii stomatologi ar trebui să dețină diplomă în igiena orală pentru a efectua procedurile stomatologice. Totodată, cabinetele trebuie să aibă mai mulți medici.

15 mii de cabinete stomatologice mici, cu unul sau doi medici, riscă să se desființeze. O nouă serie de norme îi obligă pe dentiști să aibă diplome în igiena orală pentru a face o extracție sau chiar un detartraj. Pe lângă specializările suplimentare pentru medici, în cabinete trebuie să fie mai mulți specialiști, pentru diverse intervenții. Colegiul Medicilor Stomatologi, care a adoptat noile norme, nu a transmis până acum un punct de vedere”, spun aceștia.
Citeste si:
(P) Dinti albi in doar 3 zile!
(P) Dinti albi in doar 3 zile!

Medicii stomatologi se vor întâlni astăzi și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2023 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.