Social 15 Mai 2023 09:37 de Alexandra Chivu
Lipsa acută de personal face ca problemele să se țină lanț de CFR. Recent, situația delicată în care se află compania a arătat cum viața călătorilor poate fi pusă în pericol la fiecare pas. În Cluj, trei angajați au fost prinși băuți la muncă, în timp ce alții au plecat din post la bar. Au fost deschise mai multe dosare penale.

Nereguli la CFR: trei angajați, prinși băuți la muncă și alți doi au plecat din post la bar

Sindicaliștii CFR au venit cu explicații după ce câțiva angajați ai companiei au venit la serviciu în stare de ebrietate. Ei au dat vina pe subfinanțarea sistemului, cât și pe numărul redus de angajați.

„Se lucrează cu un minus mare de personal, mai ales la funcţiile de execuţie. Când vin după o nuntă, dacă nu este timpul necesar pentru ieşirea în totalitate a alcoolului pot să fie depistaţi la alcoolscop. Şi subfinanţarea cronică a sistemului feroviar, practic, acuma este nota de plată. Sunt puţini oameni şi cu ăştia defilăm”, a declarat Rodrigo Maxim, sindicalist CFR.

Rolul și responsabilitățile acarului în infrastructura feroviară este foarte important. Asigură manevrarea și întreținerea macazurilor, așa încât trenurile să intre pe linia corectă și în special cea liberă, pentru a se evita coliziunile.

Cu toate acestea, mulți au uitat de datoria pe care o au și au ajuns să încalce regulamentul. Mai mulți angajați au fost prinși băuți la muncă, în timp ce alții au plecat direct la bar, în timpul programului.

Cele mai multe probleme au fost descoperite în regionala Cluj. În mai puţin de o săptămână, trei angajaţi responsabili cu siguranţa circulaţiei au fost depistaţi băuţi, cu o alcoolemie de peste 1 la mie, iar doi dintre ei erau în bar atunci când ar fi trebuit să fie în post.

Polițiștii de la Transporturi au făcut mai multe controale pe căile ferate, în ultima lună. Peste 2.600 de angajați CFR au fost verificați cu alcoolscopul și 17 dintre aceștia au picat testul. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale, pentru părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citeste si:
CFR Infrastructură anunță că traseul feroviar revine în România,...
CFR Infrastructură anunță că...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Mai 2023 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.