Ministerul Educației a anunțat că începând de astăzi, 9 mai, elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a încep evaluările naționale.

Au început evaluările naționale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Elevii care în acest an termină clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a susțin evaluarea națională în această perioadă. Elevii din clasa a II-a sunt primii care sparg gheața și susțin probele de la evaluarea națională. Cei din clasa a IV-a vor susţine probele începând din 16 mai, iar cei din clasele a VI-a din 24 mai. Notele finale nu vor fi trecute în catalog.

Ministerul Educației a transmis că elevii claselor a II-a vor susține marţi proba scrisă la Limba română/ Limba maternă. Miercuri vor avea proba de citit la Limba română/ Limba maternă, iar joi, vor susține ultima probă - la Matematică. Minoritățile naționale vor susține vineri, proba de scris şi citit la Limba română.

Pentru elevii claselor a IV-a, potrivit calendarului evaluării naționale, prima probă este cea la Limba română, care va avea loc pe data de 16 mai, la Matematică pe data de 17 mai, iar următoarea zi, pe 18 mai - la Limba maternă. Elevii claselor a VI-a vor susţine proba la Limbă şi comunicare pe data de 24 mai, iar în 25 mai la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii.

”Rezultatele obţinute la evaluările naţionale II, IV, VI nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; informarea elevilor şi a părinţilor/a reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate şi comunicarea către aceştia, dacă este cazul, a planurilor individualizate de învăţare”, a precizat Ministerul Educaţiei.
Citeste si:
Simulare BAC 2023. Ce subiecte le-au picat elevilor la matematică...
Simulare Bacalaureat 2023. Ce...

Calendarul examenelor de Bacalaureat 2023

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial Calendarul examenelor de Bacalaureat încă din 2022. Elevii claselor a XII-a urmează să susțină probele orale și probele scrise în luna iunie 2023.

Calendarul examenelor de Bacalaureat 2023, Sesiunea iunie – iulie 2023


 • 29 mai – 02 iunie 2023: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

 • 2 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

 • 12 – 14 iunie 2023: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

 • 14 – 15 iunie 2023: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

 • 14 – 16 iunie 2023: Evaluarea competențelor digitale – proba D

 • 19 – 21 iunie 2023: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

 • 26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

 • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

 • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

 • 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

 • 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

 • 4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor

 • 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Citeste si:
Cine sunt castigatorii licitatiei de manuale de la clasa a IV-a
Manualele de la clasa a IV-a:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2023 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.