Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri, luni dimineața. Aceștia au lăsat și un mesaj pe pagina instituției adresat elevilor.

Hackerii au spart site-ul Ministerul Educației

Ministerul Educației a depistat luni dimineață, că site-ul instituției a fost spart de hackeri. Românii care au încercat să intre pe site-ul ministerului nu au mai putut să acceseze informațiile de pe pagină.

Răufăcătorii au lăsat și un mesaj pentru elevi pe pagina ministerului. Aceștia au transmis un mesaj în care elevii erau îndemnați să nu mai frecventeze școală, deoarece aceasta este o adevărată pierdere de timp.

„Ce te învață școala poți învăța gratis, din alte surse, în doar 10 luni.”, au postat hackerii pe site-ul Ministerului Educației.

De asemenea, în continuarea mesajului postat în această dimineață pe site-ul Ministerului Educației s-a adus vorba și despre sistemul de educație din România, care, după părerea hackerilor este unul extrem de prost. Profesorii au fost „descântați” și ei.

Reacția Ministerului Educației după spargerea site-ului

Până la ora actuală, Ministerul Educației a transmis că nu au fost afectate datele confidențiale de pe site-ul instituției, însă totuși site-ul va rămâne offline “până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate”.

„Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023. Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, a transmis instituția.
Citeste si:
Rezultate finale Bacalaureat 2023. Care este rata de promovare după...
Rezultate finale Bacalaureat...

Specialiștii încă lucrează la recuperarea paginii și a datelor de pe site. În ultimele luni, mai multe pagini ale mai multor instituții din România au fost atacate de hackeri.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Mai 2023 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.