Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că duminică dimineață au avut loc două cutremure de mici intensități în Gorj și în Vrancea.

Cutremure în Gorj și Vrancea, duminică dimineața

Două cutremure s-au produs în dimineața zilei de duminică, 7 mai 2023, în România. Cele două seisme au avut loc în două zone diferite ale țării. Primul cutremur a fost înregistrat în Gorj, iar al doilea în Vrancea.

În Gorj, cutremurul s-a produs la ora locală 07:33. Cutremurul a înregistrat o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter, a anunțat INFP.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15 kilometri. Epicentrul a fost înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 19 kilometri nord-vest de Targu Jiu, 65 de kilometri sud de Hunedoara, 69 de kilometri nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 80 de kilometri sud de Deva, 96 de kilometri est de Reșița, 99 de kilometri vest de Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, duminică dimineața, 7 mai 2023, la o distanță de aproximativ două ore, un alt seism s-a produs la ora 09:05:22 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea. Acesta a fost înregistrat drept un cutremur slab, având o magnitudine de 2.0, la o adâncime de 32km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 13km N de Focsani, 58km SV de Barlad, 78km NV de Galati, 80km N de Buzau, 85km S de Bacau, 87km NV de Braila, 99km SV de Vaslui.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Mai 2023 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.