Dintr-o vacanță în alta. Românii bugetari vor profita de o nouă minivacanță de 5 zile la începutul lunii iunie, iar angajații din mediul privat se vor bucura de o vacanță cu o zi liberă mai puțin.

Bugetarii au parte de o nouă minivacanță în iunie

Angajații de stat din România vor profita de o nouă minivacanță la începutul lunii iunie. Bugetarii vor avea alte cinci zile libere consecutive. Angajații de la privat vor avea și ei zile libere, însă mai puține, trei zile libere legate, după care una în cursul săptămânii.

În luna iunie există trei sărbători legale: 1 iunie, Ziua Copilului și cele două zile de Rusalii, 4 și 5 iunie 2023.

Autoritățile au luat decizia ca ziua de vineri, 2 iunie 2023, să fie liberă pentru angajații de la stat, astfel încât bugetarii vor intra în minivacanță joi, 1 iunie 2023 până luni, 5 iunie 2023.

Ziua de 1 iunie 2023 pică într-o zi de joi, iar angajații de la privat vor reveni la birou vineri, 2 iunie 2023, însă vor profita de un weekend prelungit, luând în considerare faptul că luni este a doua zi de Rusalii.

Zile libere legale în 2023


 • 1 ianuarie / duminică - 2 ianuarie / luni: Anul Nou;

 • 24 ianuarie / marți: Ziua Unirii Principatelor Române;

 • 14 aprilie: Vinerea Mare la ortodocși / 7 aprilie: Vinerea Mare la catolici;

 • 9 aprilie / duminică și 10 aprilie / luni: Paștele catolic;

 • 16 aprilie / duminică - 17 aprilie / luni: Paștele ortodox;

 • 1 mai / luni: Ziua Muncii;

 • 1 iunie / joi: Ziua Copilului;

 • 4 iunie / duminică: Rusalii, 5 iunie / luni: A doua zi de Rusalii;

 • 15 august / marți: Adormirea Maicii Domnului;

 • 30 noiembrie / joi: Sfântul Andrei;

 • 1 decembrie / vineri: Ziua Națională a României;

 • 25 decembrie / luni: 26 decembrie / marți - Crăciunul


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Mai 2023 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.