Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că din acest weekend reîncepe evenimentul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, care va dura până la începutul lunii octombrie.

Evenimentul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” revine

Calea Victoriei devine din nou stradă pietonală între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, începând de la orele 10:00 până la 22:00. Evenimentul vine cu noi spectacole, ateliere de creație, prezentații artistice și multe altele. Primul weekend din ediția din acest an va avea loc pe data de 29-30 aprilie 2023.

Programul artistic din primul weekend cuprinde numere de circ pentru copii, expoziții ale Muzeului Municipiului București la Casa Filipescu Cesianu și evenimente de seară, spectacole de circ și parada personajelor Circul Metropolitan București, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca și întâlniri cu artiști animatori pe picioroange pregătite pentru programul „Străzi deschise” de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București.

Restricții rutiere pe parcursul celor două zile

În zilele 29-30 aprilie 2023, pe Calea Victoriei, pe durata restricţiilor de circulație cu ocazia evenimentului, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Riveranii vor avea acces către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă potrivit indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între stradă. Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi pe strada Banului.

În weekendurile în care va avea loc evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopți până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), programul de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pe arterele pe care nu mai circulă mașini se vor închid și pistele pentru biciclete.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE” | WEEKEND 29-30 aprilie 2023

SÂMBĂTĂ, 29 aprilie 2023

Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

17:00 – 17:40: Spectacole de circ – spectacole acrobaţii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti (Circul Metropolitan Bucureşti)

Calea Victoriei: Zona Casa Capşa – Cercul Militar Naţional

10:00 – 12:00 / 17:00 – 19:00: Artiști animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

Calea Victoriei: Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porțile lumii – partea I – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

DUMINICĂ, 30 APRILIE 2023

Zona Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

10:00 – 12:00: Artiști animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

17:00 – 19:00: Artiști animatori pe picioroange, pantomimă – numere de circ (CREART)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porțile lumii – partea a IIa – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții(Muzeul Municipiului Bucureşti)


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2023 - 07 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.