Caz șocant într-o școală din București. O profesoară a liceului „Ion Creangă” din Capitală a fost înjunghiată de un elev, în timpul orei.

Și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit

Incidentul a avut loc la liceul „Ion Creangă” din București. Un minor în vârstă de 16 ani a înjunghiat-o cu un cuțit în zona gâtului pe profesoara sa în timpul orei de japoneză. Potrivit primelor informații, între cei doi nu ar fi existat un conflict, însă minorul a sărit cu arma la gâtul profesoarei din senin.

Băiatul, elev în clasa a X-a, nu este cunoscut ca fiind un copil agresiv sau cu probleme de comportament. Organele de poliție au fost sesizate de urgență, iar la scurt timp au ajuns la fața locului pentru a constata fapta.

“La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia polițiștilor. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la fața locului s-au deplasat și echipaje medicale”, au transmis autoritățile.

Cum își justifică elevul fapta sa

După ce și-a înjunghiat profesoara, minorul a încercat să fugă, însă paznicii de la liceu au reușit să îl rețină până când au sosit oamenii legii. Potrivit unor surse apropiate anchetei, băiatul a declarat că așa a simțit că trebuie să facă, astfel argumentându-și isprava.

De asemenea, alte surse susțin că adolescentul ar fi fost nemulțumit că profesoara le-a dat un test fără să îi anunțe. Cuțitul pe care l-a folosit minorul este un cuțit obișnuit de bucătărie.

Care este starea profesoarei

Un echipaj medical s-a deplasat la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor profesoarei înjunghiate. Starea profesoarei în vârstă de 26 de ani este stabilă, conștientă, și trebuie să fie cusută la gât. Chiar dacă rana este superficială, viața acesteia a fost pusă în pericol.

După incidentul produs, elevul se va afla în custodia poliției, până când se vor finisa cercetările la fața locului de către un procuror. Totuși, pe marginea acestui caz se va deschide un dosar penal, care va fi preluat de Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei.

Colegiul Național „Ion Creangă” este unul dintre instituțiile de învățământ de top în București. În anul 2022, s-a aflat pe locul 9 în funcție de mediile de la admitere, cu 9,57 la profilul bilingv engleză.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Aprilie 2023 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.