Măsura face parte dintr-o strategie aplicată în mai multe țări, pentru a atrage un număr mai mare de abonați.

Netflix a ieftinit abonamentul în România

Platforma de streaming Netflix a anunțat că a redus prețul abonamentului de bază (basic) Netflix pentru România. De la prețul de 7,99 euro prețul a scăzut la 4,99 euro. Pentru clienții care deja dețin un abonament, modificarea a fost făcută automat, iar noii membri care își vor procura un abonament Netflix vor beneficia la fel de noul tarif.

Abonamentul de bază (basic) Netflix include:


  • Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame

  • Vizionare pe un singur dispozitiv

  • Vizionare în format HD

  • Download pe un singur dispozitiv compatibil

Pe lângă tariful basic, Netflix mai pune la dispoziție alte două tipuri de abonamente: standard (9,99 euro/lună, acces pe două dispozitive simultan) și premium (11,99 euro/lună, acces pe patru dispozitive simultan). Noua modificare face parte din strategia globală Netflix, prin care platforma încearcă să mențină și să atragă mai mulți abonați în perioada în care concurența de pe piață este destul de strânsă. Pe lângă continuțul internațional vast, în România abonații au acces la cele mai recente și vizionate producții românești, precum „Teambuilding“, „Nunți, botezuri, înmormântări“ și „Mirciulică“.

Netflix a lansat abonamente mai ieftine susținute de publicitate

Platforma de streaming Netflix, prezentă în 190 de țări, a anunțat și măsuri pentru restrângerea partajării parolele pentru conturile active pe platformă. Compania a introdus noi taxe pentru conturile care împart abonamentul în afara gospodăriei, în patru țări: Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Aceleași măsuri ar urma să fie aplicate și în SUA după primul trimestru din 2023.

În anul 2022, Netflix a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de abonați din ultimii zece ani. Mai toate companiile media de la Hollywood au investit miliarde de dolari în operațiunile de streaming proprii în ultimii aproape 4 ani. Concurența între companii a dus la lansarea unui nou val de servicii printre care Disney Plus, HBO Max, Peacock, Paramount Plus și Apple TV Plus.

O altă schimbare pe care a adoptat-o Netflix în ultima perioadă este lansarea abonamentelor mai ieftine susținute de publicitate, după ce ani de zile a respins conceptul de reclame pe Netflix.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2023 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.